Inbraakbeveiliging

Inbraken bij bedrijven en woningen zijn dagelijkse realiteit.

Vele malen per dag wordt er ergens ingebroken en iedereen heeft in zijn omgeving wel eens met een inbraak te maken gehad.

Natuurlijk kunt u zelf iets doen om inbraak te voorkomen. Vrijwel voor iedere situatie is wel een oplossing om het risico van een inbraak tot een minimum te beperken.

Snelle tips tegen inbraak - geen ongewenst bezoek in je huis

Je zult het maar meemaken: heb je net een leuke vakantie gehad en dan blijkt bij thuiskomst dat er is ingebroken. Neem dus wanneer je op vakantie gaat goeie maatregelen. Denk erom dat je niet via facebook of twitter aan iedereen gaat vertellen dat je met vakantie gaat! Inbrekers zijn hier namelijk op afgejaagd! Of je hebt net al je spullen verhuisd naar je nieuwe woning, wordt er ingebroken. Een nachtmerrie. Toch maakt gemiddeld 1 gezin per 50 huishoudens in Nederland het mee. Dat zijn heel wat inbraken per dag! Neem dus wanneer je met vakantie gaat of bij je verhuizing gelijk wat maatregelen.

Sloten vervangen

Als je naar een woning verhuist waar al eerder iemand heeft gewoond, weet je nooit helemaal zeker of alle sleutels zijn ingeleverd. Laat daarom alle cilindersloten vervangen. Dan weet je zeker dat alleen jij het huis in kunt. Goedgekeurde sloten kun je herkennen aan het keurmerk van de SKG (Stichting Kwaliteitscentrum Gevelelementen).

Deuren en ramen

Oude ramen en deuren kunnen zeer inbraakgevoelig zijn: vaak kan een inbreker met een grote schroevendraaier door de tochtstrip heen drukken en zo de klink open duwen. Begin alvast met een anti-inbraakstrip plus raamsloten en kijk nog eens goed naar de scharnieren. Zijn ze aan de buitenkant bevestigd? Dan kan een inbreker die heel gemakkelijk demonteren. Dievenklauwen of een dievenpin zijn een goede oplossing. Vergeet trouwens ook de deur naar de garage niet. Laat veiligheidsscharnieren, dievenklauwen en veiligheidsloten aanbrengen.

Ruiten

De ruiten zijn altijd een kwetsbaar punt in het huis. Traliewerkjes achter het glas in de voordeur, balkon- en tuindeuren zijn een aanrader, net als het gebruik van rolluiken en bijzetsloten. Maar je huis als een vesting beveiligen is zelfs gevaarlijk. Bij noodsituaties kan namelijk ook de brandweer, ambulancedienst of politie niet meer binnenkomen. Beter is om sommige ruiten te beveiligen met glasbreukmelders.

Vergeet ook de beveiliging van je schuur of tuinhuisje niet. Door de jaren heen verzamel je er heel wat kostbaarheden en materialen die een inbreker goed van pas komen.

Verlichting in de tuin

Een veelgehoorde uitspraak is dat tuinverlichting inbrekers voorkomt. Dit is niet helemaal waar: op een plek waar geen zicht is van bijvoorbeeld buren, maar wel verlichting is aangebracht, maak je het de inbreker alleen maar extra gemakkelijk. Denk er ook aan dat stoelen en tafels in de tuin ideale trapjes voor inbrekers zijn. Wat wel handig is, is verlichting die reageert op beweging. Maar let op de gevoeligheid van de sensor voordat je elke kat of vogel in de tuin aanziet voor een inbreker. Een goed alternatief is een grindpad om het huis. Zo kun je iedereen goed horen aankomen.

Schutting

Een haag, muur of hek om de tuin kan een heel veilig gevoel geven en biedt bovendien veel privacy. Echter, let wel op de regelgeving. Hoewel je meestal geen vergunning nodig hebt, zijn er wel maximale maten en afstanden die per gemeente kunnen verschillen. Vuistregel is: tussen jou en je buren maximaal 2 meter, op de grens van jouw tuin en de openbare ruimte maximaal 1 meter. De precieze grenzen van je perceel kun je opvragen bij het Kadaster. Overleg ook met je buren, want een schutting op de erfgrens is deels van hen (ook al ben jij degene die alles betaalt en uitvoert)!

Wie staat er voor je deur?

Als je geen ruitje in je voordeur hebt, weet je niet wie er bij je aanbelt. Veel mensen voelen zich stukken veiliger met een deurspionnetje of kierstandhouder. Zorg daarnaast voor goede verlichting bij de voordeur.
  • Anne Visser
  • Eikenlaan 3
  • 8603 BX Sneek
  • Tel. 06-20 31 28 05

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

© 2020 Klus- en Onderhoudsbedrijf Anne Visser. Alle rechten voorbehouden.